GroentenFruit Huis gaat voor inzicht

Business Intelligence (BI) is sterk in opkomst en ondersteunt steeds meer bedrijven in verschillende sectoren. Zo ook de groente- en fruitsector.

Coronacrisis: klanten helpen in te spelen op een volatiele supply chain.

Dit keer een blog van Jaap Steinvoorte, Business Consultant bij Q-ray. Jaap heeft als Business Consultant veel klantcontact en vragen hem hoe hij en onze klanten omgaan met de Coronacrisis.

De controle op voedselveiligheid faalt op voedsel van buiten

Nederland kan de veiligheid van voedsel dat ons land binnenkomt van buiten Europa niet garanderen. Nu wordt het fraudeurs wel erg makkelijk gemaakt om te rommelen met ons eten, zo begint het artikel in het AD. We weten niet wat we eten, waar het vandaan komt, wat er allemaal mee gebeurt is en wie er allemaal handelingen heeft verricht, of heeft nagelaten. Een verontrustende situatie. In dit blog gaan we dieper in hoe we dit kunnen voorkomen. Lees dus vooral verder!

Crisismanagement en de strijd voor voedselveiligheid: wat heeft EHEC ons geleerd?

“In de zeldzame situaties dat de veiligheid van groenten of fruit in het geding is, dan moeten we elkaar snel weten te vinden en snel kunnen handelen op basis van gedegen kennis. Als het om voedselveiligheid gaat is kennisdeling essentieel.” Peter Verbaas werkzaam in het domein van voedselveiligheid binnen het GroentenFruit Huis, blikt vijf jaar na de uitbraak terug op de EHEC-crisis in 2011. Welke belangrijke lessen hebben we getrokken als het gaat om crisismanagement in versketens? En welke rol speelt kennisdeling hierin?